DomovVizitkaDodaj med priljubljene
Za ogled flash predvajalnika, potrebujete Adobe Flash Player 9.0. Dobite ga lahko tukaj.Obiskovalcev: 141584
Knjiga gostov
Vseh objav: 112  
Ste na strani 1 od 12prva | prejšnja | naslednja | zadnja
Katalog firm budowlanych, Poland - 24.10.2017, 09:05:36
Love it!! Love it!! Love it!!


http://www.wislok-inwestycje.pl/ogrodzenia-/mati-met-.html
Serwis o browarach - 25.09.2017, 10:26:26
Interesting page.. I really like it! Thank you!
Bcaa Xplode, Poland - 15.09.2017, 08:19:47
Ahoj, mám rád tvoju stránku! Pekný deň. http://www.bcaaxplode.pl/
Poradnik ślubny, Polska - 24.08.2017, 10:20:29
Moc sa mi to páči. Zdravím!
Ranking Piw, Warsaw - 17.07.2017, 13:16:07
Zdravím a želám ďalšie úspechy!

http://www.ranking-piw.pl/piwo-jasne-karpackie-pils.html
Opinie o firmach, Polska - 14.07.2017, 09:54:39
Super miesto! pozdravy
Zocher, Problems - 30.11.2013, 20:56:30
People should not ruin and steal bycicle and things
MILAN, Železne Dveri - 20.02.2012, 08:10:17

 

PREMIERA Bio terme petek 27.januar 2012 ob 18.00

 

 


Člani Etnološko kulturnega društva Künštni Prleki se od vsega začetka delovanja trudijo ohraniti in negovati bogato kulturno dediščino Prlekije, ljudsko izročilo in pristna narečja območja LAS Prlekija. V okviru projekta je nastal filmski zapis v seriji nadaljevanj prirejenih za TV predvajanja, v katerih je celotno območje LAS Prlekija prikazano v »živi sliki in prleški besedi« in gledalcu kar najbolje približa lepote in posebnosti celotnega območja. Snemanje filmov je potekalo v obliki potovanj po Prlekiji, kjer so nastopajoči – člani skupine Künštni Prleki srečevali predstavnike občin ter domačine, se družili z društvi in organizacijami, ki delujejo v posameznih občinah, spoznavali kulturne, etnološke in naravne znamenitosti posameznih delov Prlekije in spremljali pomembnejše dogodke in prireditve, ki se na tam odvijajo. Prebivalci so bili aktivno vključeni v delo pri oblikovanju vsebin, v katerih je predstavljen njihov kraj.

Projektne aktivnosti so prispevale k povečanju pripadnosti prebivalcev skupni identiteti območja LAS Prlekija ter k prepoznavanju lokalnih posebnosti kot vrednote v duhovnem in materialnem smislu in kot priložnost za razvoj. Hkrati je projekt prispeval k izboljšanju samopodobe prebivalcev Prlekije, k dvigu zanimanja za turistično ponudbo podeželskega območja in k povečanju prepoznavnosti in atraktivnosti območja Prlekije v slovenskem in širšem prostoru.

Tiskovna konferenca in premiera je privabila veliko pomembnih Prlekov kakor tudi ljudi kateri so želeli videti kako se lahko naredi predstavitev pokrajine.

Zaključek je pokazal da je bilo narejeno pomembno delo in da nam je uspelo narediti zapis kateri v veliki meri prikazuje bogastvo prostora in življenje ponosnih ljudi. Prejeli smo veliko zahval ob tem pa tudi nalogo da nadaljujemo z drugim delom.

 

Tokrat se zahvaljujemo vsem tistim kateri so pomagali, pogostitev katero smo pripravili člani društva pa je bil izbor Prleških dobrot . 

MILAN, Železne Dveri - 11.06.2011, 12:05:51

Nora zabava z ansamblom LANGA in KÜNŠTNIMI PRLEKI

VABLJENI NA NAJBOLJ NORO ZABAVO ♫
sobota 11.6.2011


Prireditev bo potekala pod velikim prireditvenim šotorom v Dornavi - igrišče OŠ. Dornava

PROGRAM:

od 16.00 do 20.00
- razstava starodobnih vozil
- razstava motorjev in mopedov tomos
- narodnozabavni ansambli PETOVIA KVINTET, ANSAMBEL BRATOV BELŠAK, ANSAMBEL SORODNIKI
- enkratna atraktivna skupina KÜNŠTNI PRLEKI

od 20.00 do 4.00 nepozabna noč z ansamblom LANGA
ob 23:00 VROČ PLES DORNAVSKIH CIGANK!!!♫Tunč, Mala Nedla - 23.05.2011, 16:28:18
Prleški cuk!

Ja pa je za nami toti težko pričakovoni dogodek. Letos sem bija drügič v Kopri kot ponudnik. Seveda smo prišli že v petek , se lepo razkomotili, založili stojnice in že je bilo puno lidi. Bilo je resen fajn pa tak hitro je minilo. Venda ni bilo Koprčana ali primorca ,ki nebi ša zadovolen iz Taverne. Pa tak so bili vsi prijazni z nami, od gostov pa vse do občinskih mož in žensk, da ne omenim ostalih ,ki so tam delali nam pomogali če je kaj bilo treba.
V soboto pa je seveda bija finiš, saj so še prišli prleki s cugom v Koper. Celo dopodne so hodili lidje pa spitovali kdo pride cuk, pa če bo se kaj plesalo , pa pelo pa tak napre. No popodne pa pride prvi z spletejokom pa piskrom pa mi že ponüdi rdečko. Te pa se je začelo , muzika petje pa gužva . Lidje so samo hodili glejat ka se zej to tan godi.
Ja škoda, da tak hitro pela cuk nazoj , da so mogli domu bi še bilo duže lüštno.
Kak so odišli prleki na cuk, so se tüdi Koprčani razgübili pa je gužva minila. Mi smo še malo ostali tam, še postrgli zadne goste  potli pa pospravili pa tüdi proti dumi.
 Ja resen je bilo lepo, drügo leto grem ziher opet v Koper, pa tüdi vi ki ste ostali duma pa niste šli na cuk, lehko vam je žoh. Pa saj mote možnost ka grete drügo leto.

 Lepo pozdrovleni vsi vküp, pa hvala künštnim prlekom ka so zrihtali takšno lepo prireditev v Kopri pa organizirali vse tak dobro. Eno pa gvišno ka  tüdi v Kopri zaj vejo vsi gë je Lotmerk pa prlekija.

Vpišite se v knjigo gostov